71 grader nord, et eventyr på 2 bein!

I går gikk siste episode av eventyret 71 grader nord, og med seerrekord takker jeg for at dere har fulgt oss gjennom Norge denne våren. Jeg kan i all mulig beskjedenhet si at jeg har fått tilbud om flere såkalte kjendisreality programmer, 71 grader nord er det første jeg har takket ja til. Hvorfor det? Fordi jeg elsker å være ute, bruke kroppen, konkurranse og norsk natur. Det var en sjanse jeg ikke kunne la gå fra meg. Jeg var spent på hva jeg gikk til og håpet vi først og fremst skulle få en fin tur gjennom Norge. Lite ante jeg når jeg sto på Lindesnes at dette skulle bli noe av det råeste jeg noen gang har opplevd.

Grunnene til det er flere. Vi bor i et langstrakt land jeg fra før av har reist mye i, men Norge blir man aldri ferdig med. Det er umulig å runde Norge. Det er perler på perler, den ene røffere og villere enn den andre. Både på turné med show og på fritida skal jeg fremover se mer og bruke dette eldoradoet vi bor i.

71 grader nord_Norges toffeste kjendis_ses 6_program2 (60)

Produksjonen av 71 er helstøpt profesjonell og gjennomtenkt til siste puslebrikke. Jeg må ta på meg 10 hatter, 1 for hver etappe, for å kunne ta de av en etter en for et crew jeg har umåtelig respekt for. De bærer og filmer, rigger og tilrettelegger. Og de går, de også! I en rekke fagfunksjoner var de rundt oss hele tiden med ett mål for øye, å lage best mulig TV. Det er vi som syns på skjermen, men det er de som formidler det. For en gjeng!

71 grader nord_ses 6_ep 8 (12)

10 ulike historier, 10 ulike karrierer og 10 ulike mennesker. Når det eneste man har felles er at man har stukket trynet fram på en eller annen arena, er det på ingen måte gitt at man skal fungere sammen. Men for en gjeng! For en positiv og herlig liten bukett med godtfolk! Skal du bli kjent med noen kjapt, anbefaler jeg å være sammen 24 timer i døgnet, løse oppgaver sammen og sove i lavvo. Det fungerer som et slags crashkurs i å bli kjent. Joda, så hadde vi et par små feider og det gikk ei kule varmt oppi fjellheimen i Romsdalen, men det er unntaket. Og det motsatte av ekte følelser er på mange måter likegyldighet, som kanskje er noe av det kjedeligste som finnes. Det som skjer det skjer, akkurat der og da. Det må takkes og bukkes til Vibeke ”jernet” Skofterud, Bjørn-Einar ”flisa som aldri sprekker” Romøren, Mariann ”fyrverkeriet” Rosa, Emilie ”norges tøffeste blogger” Nereng, Aylar ”sorry for kjeftinga ass” Lie, Geir ”muntrasjonsrådet” Schau, Hilde ”mor sjølv” GP, Roger ”legenden” Ruud og Andreas ”gliset” Håtveit! Dere gjorde dette til en tur jeg aldri glemmer.

bilde 1    71 grader nord_Norges toffeste kjendis_ses 6_program2 (12)

Jeg sa på Lindesnes at målet var å komme helt opp til Nordkapp-platået. 10 etapper senere sto jeg der og så 2 verdige finalister kjempe i nettet, hvor på Romøren til slutt stakk av med seieren. Joda, så ble det bare kål i finalen, med bom på navigering praktisk talt før vi hadde starta og en noe lang marsj mot mål. Klart det var litt bittert, for jeg er en fyr som hater å tape. Derfor var jeg litt overraska over meg selv når jeg sto der og nøyt at Bjørn-Einar og Andreas kjempa om seieren. Jeg unte dem hver rute ute i nettet. Turen opp dit hadde vært altfor bra til å være så mye som ett milligram grinete. Jeg husker følelsen enda, jeg var fornøyd. Vi hadde vært over hele Norge, gått, sykla, padla, rodd og klatra i terreng jeg aldri har vært i. Det var et eventyr. Nå er det snipp snapp for denna gjengen. Takk for turen og alle som fulgte oss! Og til neste gjeng ut; riktig god tur, nyt det!

 

71 grader nord_Norges tøffeste kjendis_ses 6_ep 10 (83)

2 Comments

  1. Det var en flott sesong denne gangen. Var veldig flott å se en annen side av deg, ikke bare komikeren. Alle deltakere imponerte på hver sin måte, og denne gangen burde virkelig samtlige vinne. Dette har vært «kosetv» fra sofaen, hvor jeg atter en gang får bevist at jeg er kjempeglad for at jeg ikke deltar. Beintøffe er dere.

    Reply
  2. For en underholdning! Herlig gjeng! Tre verdige finalister! Synd at min favoritt hadde kartet opp ned et øyeblikk. Hadde vært gøy å slå idrettsgutta……Du leverte på alle plan Nilsi. Allikevel en svært verdig vinner til slutt.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*